Flors de quatre pètals

Formar 3 flors individualment abans que la resta.

L’objectiu del joc és formar flors de quatre pètals amb gènere, propietat o ús idèntic a la part central de la flor.

Les flors es formen situant el costat curt de la carta contra el llarg d’un altre, fent coincidir el color del sistema/ús o del gènere.

Es reparteixen 13 cartes a cada participant i la resta al centre de la taula boca avall (pila). Cada participant es descartarà d'una carta davant seu i boca amunt.

Per torns, cada participant robarà una carta de la pila o la última descartada per qualsevol participant i deixarà una carta boca amunt a la seva pila de descarts; abans de cedir el torn, si té alguna flor la pot posar sobre la taula davant seu (o no*) a la vista de la resta. Quan una jugadora posi sobre la taula una flor, a partir de la següent ronda podrà completar flors aprofitant qualsevol de les flors que hi hagi damunt la taula, és a dir, posant 3 cartes que lliguin amb qualsevol de les que hi hagi, encara que la flor no sigui seva.

* En posar la flor davant teu, la resta de participants veuen les cartes que has jugat, però si no l'ensenyes i s'acaba la partida, seran punts negatius per tu. Tampoc podràs aprofitar les flors de la resta fins que no en posis alguna tu.

Quan alguna jugadora completa 3 flors, la partida s’acaba, i aquesta sumarà 9 punts positius. La resta, sumaran un punt negatiu per cada carta que tinguin a la ma (si havien mostrat alguna flor, aquesta no suma ni resta).

Guanyarà qui abans arribi a sumar 30 punts (o els que acordeu entre vosaltres).

Variant: Si voleu fer-ho més senzill, repartir 9 cartes i acabar el joc en completar 2 flors i sumar 6 punts positius.


Actualitzat a 18/03/24


🍀 (( Quatre pètals )) 🍀 (( Components )) 🍀 (( Flors de quatre pètals )) 🍀 (( Tapís de flors )) 🍀 (( Pètals encadenats )) 🍀 (( Troba el pètal )) 🍀 (( Parelles de pètals ))

Comentaris